fbpx

TechCamp – Het zomerkamp waar jij technische skills leert

In het techniek zomerkamp leer je alles over elektronica en programmeren


Beschrijving

TechCamp

Het zomerkamp waar jij technische skills leert

Taal? Doe jou maar techniek! Jij werkt graag met je handen en wil de mooiste dingen zelf (kunnen) maken. Ben jij creatief en nieuwsgierig naar nieuwe technieken? Dan is het techniek zomerkamp van Tweehek hét zomerkamp voor jou! In dit zomerkamp word je in één week omgetoverd tot een heuse technicus die z’n handen niet omdraait voor 3D printen, elektronica, programmeren of solderen.

Nieuwe vaardigheden leren is natuurlijk het leukste in een gezellige en inspirerende omgeving. In dit techniek zomerkamp van Tweehek leer je de handigste technieken in een groep vol gelijkgestemden. Wat kun je van elkaar leren? Je ontdekt je eigen creativiteit én inspireert er anderen mee. Bovendien doe je tussen het technische werken door fijne vriendschappen op!

Dit zijn de leukste activiteiten van het TechCamp:

Elke dag ga je minimaal één dagdeel volop bezig met techniek.

  • 3D modelleren en 3D printen: Uniek aan het TechCamp is dat wij een echte 3D printer hebben. Zo kun je de techniek achter de 3D printer zelf ervaren! Ook geven we workshops 3D modelleren zodat je zelf dingen kunt ontwerpen en uitprinten. Denk bijvoorbeeld aan een coole sleutelhanger, koelkastmagneet, of maak je eigen monopolie-pion om het speelbord thuis mee te betreden! Wat je maakt mag je natuurlijk ook mee naar huis nemen.
  • Elektronica programmeren: We gaan elektronica programmeren met de Micro:Bit. Programmeer bijvoorbeeld een zelfrijdende auto, of ontdek hoe draadloze communicatie tot stand komt. Voor meer ervaren deelnemers bestaat ook de mogelijkheid om met Arduino aan de slag te gaan.
  • Solderen: Een elektronisch circuit is er natuurlijk niet ineens magisch! Het isa an jou om de componenten op de juiste plek te solderen, om zo bijvoorbeeld naar huis te gaan met een zelfgemaakte mini piano.
  • Keuze: Je gaat vooral in het begin van de weeek aan de slag in workshops. Daarna komt er steeds meer gelegenheid om jouw eigen verwonderingen te volgen en zelf creatief aan de slag te gaan. Wil je meer 3D printen? Dat kan! Wil je meer programmeren? Prima! Onze technische begeleiders helpen jou graag. Waar neemt jouw fantasie jou mee naartoe?

De andere dagdelen worden gevuld met andere gave activiteiten! Soms een tikkeltje technisch, zoals outdoor-lasergamen, vliegen met een virtual reality drone en geocachen. Andere activiteiten staan juist weer in het teken van ontspanning en teambuilding, zoals boogschieten en zwemmen in een bosmeer. Tusserndoor is er natuurlijk ook voldoende vrije tijd om bijvoorbeeld samen wat te gamen op de computers of samen te tafeltennissen.

Ontwikkel nieuwe vaardigheden tijdens het techniek zomerkamp 

Bij het TechCamp krijg jij de mogelijkheid om je creativiteit tot uiting te brengen. Misschien heb je altijd al willen weten hoe een 3D printer nou eigenlijk werkt? En hoe maak je eigenlijk je eigen 3D modellen? Ervaar hoe het is om zelf elektronica te maken, te solderen en te programmeren: de mogelijkheden zijn eindeloos! En heb je ooit gehoord van Makey Makey? Daarmee kun je van bijvoorbeeld groente en fruit een gamecontoller maken. Hoe? Dat leren we je in dit techniek zomerkamp.

Ontdek nieuwe activiteiten met MishMash

Lijkt het jou leuk om tussen alle technische specs door iets van een ander zomerkamp te proberen? Dat kan tijdens onze MishMash! Op deze dag kun je jouw eigen programma samenstellen en zelf bepalen aan welke activiteit je deelneemt. Wil je graag leren suppen of een stoere computergame uitspelen? Tijdens MishMash liggen alle mogelijkheden open en ben jij aan zet!

Mogen ze jou binnenkort koning techniek noemen? Wil jij vriendschappen en vaardigheden opdoen voor het leven? Reserveer dan nu jouw plaats in het techniek zomerkamp TechCamp en beleef op Tweehek een onvergetelijke zomer!

Boek het TechCamp

Recensies

Populaire zomerkampen

Top