fbpx

Wie zijn wij?

 

 

Het verhaal achter zomerkampen.nl

Een onvergetelijke zomer beleven en daarbij bouwen aan je toekomst. Het ontdekken van nieuwe dingen, het ontmoeten van nieuwe vriend(inn)en en een te gekke week beleven vol met gave activiteiten. Dat is waar onze zomerkampen om draaien.

We zijn er trots op dat wij ongeëvenaarde zomerkampen kunnen bieden aan de vele kinderen/jongeren die graag op een zomerkamp willen.
Ook zijn wij trots op de betekenisvolle zomer die wij hebben kunnen realiseren voor de vele kinderen/jongeren die al jaren naar onze zomerkampen komen.

Een stukje geschiedenis

 

Toen Jan Oosterveld zich in het begin van de jaren 1900 vestigde in Westdorp, zou dat het begin worden van een plek waar elk jaar vele honderden kinderen een fantastische zomer beleven.

In het jaar 1923 vestigde Jan Oosterveld in Westdorp een boerenbedrijf met kruidenierszaak. De naam Tweehek komt voort uit een speciaal hekwerk naast de kruidenierszaak dat ervoor zorgde dat paard en wagen de heide op kon. In Westdorp werd dit speciale hek het “Tweehek” genoemd, omdat dit hekwerk twee kanten op kon draaien.

De zoon van Jan Oosterveld, (Hendrik Oosterveld) nam het bedrijf in de jaren 70 over en opende in 1972 kampeerboerderij Tweehek. Hendrik en zijn vrouw Martje begonnen in dat jaar ook voor het eerst met het organiseren van zomerkampen. Met behulp van hun acht kinderen hebben zij tien jaar lang Ponykampen georganiseerd.

In 1983 hebben Jan (de oudste zoon van Hendrik) en Alie Oosterveld de kampeerboerderij en zomerkampen overgenomen. Twee jaar lang werden er nog Ponykampen georganiseerd, waarna in 1985 de eerste Computerkampen werden georganiseerd. De kinderen leerden voornamelijk hoe ze moesten programmeren op de computers van die tijd, de Philips P2000 en de Commodore 64. Naast de Computerkampen werden er nog meer zomerkampen bedacht en georganiseerd. Zo zijn er Tijdreiskampen, Natuurkampen, Excursiekampen en Amerikakampen voorbijgekomen.
In 1990 werd gestart met de Avonturenkampen. Door het steeds wisselende en vernieuwende programma zijn deze zomerkampen tot op de dag van vandaag nog steeds een groot succes.

In 2008 werd het bedrijf uitgebreid met een extra kampeerboerderij op twee en halve kilometer afstand van Tweehek-Recreatie. Op deze locatie (locatie Lentehof) worden tot op heden de Gamekampen georganiseerd. Jan en Alie Oosterveld zijn op deze locatie gaan wonen.

In 2019 is Tweehek-Recreatie overgenomen door Henri Oosterveld en Monique Doorten. Hierdoor zorgen zij als vierde generatie voor de voortzetting van de fantastische zomerkampen, die ondertussen meer dan 50 jaar geleden zijn begonnen.

Over de huidige eigenaren
Henri en Monique

 

Henri en Monique zijn sinds 2019 de eigenaren van Tweehek-Recreatie.

Henri Oosterveld

Henri groeide op tussen de zomerkampen van Tweehek-Recreatie. Studeerde Recreatie en Toerisme gevolgd door de opleiding Commerciële Economie. Henri heeft eerder aan verschillende zomerkampen deelgenomen en heeft ook een flink aantal zomerkampen begeleid. In 2008 heeft Henri de Gamekampen op locatie Lentehof opgezet.

Monique Oosterveld-Doorten

Monique wilde later altijd al met kinderen werken en studeerde dan ook aan de PABO. Nadat ze Henri leerde kennen heeft ze besloten om samen met Henri zich volledig te richten op Tweehek-Recreatie en het organiseren van de zomerkampen.

Henri en Monique zijn volledig betrokken bij alles omtrent de zomerkampen en wonen op het kampterrein, waar ze dagelijks toezicht houden op alle aspecten van de zomerkampen van Tweehek Jeugdvakanties.

Heeft u vragen over een zomerkamp?

Top