fbpx

Ons begeleidersteam

Onze begeleiders

Ons begeleidersteam is het hart van de onvergetelijke zomerkamp ervaring.

Het allerbelangrijkste aspect van een zomerkamp zijn de mensen die het zomerkamp begeleiden en die dag in dag uit met de kinderen optrekken. Bij Tweehek Jeugdvakanties zijn wij er ontzettend trots op dat we enkele van de beste begeleiders hebben. Ons team van zomerkamp begeleiders bestaat uit docenten, studenten van hogescholen en middelbare scholen, evenals specialisten die hun specifieke expertise voor activiteiten leveren. Hooggekwalificeerd, uitstekend opgeleid en super enthousiast, onze begeleiders maken van Tweehek Jeugdvakanties de geweldige plek die het is.

Veel begeleiders komen al jarenlang achter elkaar een zomerkamp begeleiden. Veel van hun zijn zelf ooit als deelnemer bij Tweehek Jeugdvakanties begonnen en wilden na verloop van tijd hun enthousiasme over de zomerkampen doorgeven aan de nieuwe generatie kinderen. Ons team bestaat dan ook uit mensen die een passie hebben om kinderen te vermaken en om hun de leukste week van het jaar te bezorgen.

Een begeleider van onze zomerkampen word je niet zomaar.

Naast het enthousiasme, de verantwoordelijkheid en passie die je moet hebben om kinderen te vermaken en begeleiden, moeten al onze begeleiders verschillende weekenden trainingen volgen.

Alle nieuwe begeleiders volgen in eerste instantie een basis trainingsweekend, waar ze trainingen krijgen over onder andere het waarborgen van de veiligheid, pedagogiek, EHBO en brandveiligheid, activiteitenbegeleiding en communicatie. Veel van deze trainingen worden door professionele externe partijen gegeven. Daarnaast moeten alle begeleiders onze protocollen en draaiboeken doornemen, zodat ze van alle belangrijke punten op de hoogte zijn.
Al deze documenten worden daarna met de organisatie doorgenomen, zodat iedereen de inhoud ook begrijpt en kan toepassen.
Na goed gevolg van de basistraining volgt een vervolgweekend voor alle zomerkamp begeleiders. Hier krijgen al onze begeleiders verdiepingsworkshops aangeboden. Elk jaar worden weer verschillende nieuwe workshops en trainingen aangeboden om de kennis te vergroten en up-to-date te houden.

Begeleiders moeten een VOG overhandigen en ondertekenen een gedragscode. Daarnaast worden alle begeleiders tijdens de week begeleid door de organisatie van Tweehek Jeugdvakanties. Niemand wordt in het diepe gegooid of gaat onvoorbereid beginnen aan de zomerkamp week.

Door de grondige voorbereiding die voorafgaat aan het begin van het zomerkamp kunnen wij de hoge standaard en kwaliteit die wij van onze begeleiders vragen handhaven.

Top