fbpx

Maaltijden

Maaltijden tijdens het zomerkamp

Wij streven ernaar om heerlijke maaltijden te verzorgen voor al onze deelnemers en begeleiders, waarbij we het belang van gezond en voedzaam eten in acht nemen. De maaltijden worden elke dag vers bereid door onze eigen kok en het keukenteam. Het keukenteam bereidt de maaltijden die een perfecte balans hebben tussen gezond eten en eten waarvan we weten dat kinderen/jongeren dit lekker vinden.

De lekkerste maaltijden

Elke dag worden onze maaltijden bereid met zoveel mogelijk verse ingrediënten. Het keukenteam let tijdens het bereiden op het juist omgaan met het eten en op voedsel veiligheid. Tijdens het ontbijt en de lunch hebben alle deelnemers de keuze uit verschillende producten zoals brood, beschuit, crackers, ontbijtgranen, yoghurt, hartig beleg, zoet beleg en fruit. Verder is er tijdens de lunch nog een extraatje zoals een broodje hotdog, soep, salades, Bifi worstje en Snack a Jacks.

Menu’s
Doordat wij ons elk jaar bewust zijn van de huidige trends, kunnen we dinermenu’s samenstellen die altijd goed in de smaak vallen bij de deelnemers van al onze leeftijdsgroepen. Elk jaar beoordelen we de menu’s en passen we waar nodig het menu aan. De menu’s worden vers bereid en waar dit kan worden ingrediënten van lokale ondernemers gebruikt.

Voedsel allergieën
Sommige deelnemers kunnen een allergische reactie krijgen door bepaalde ingrediënten in het voedsel. Bij de boeking kun je deze allergieën vermelden, zodat wij hier rekening mee kunnen houden en kunnen zorgdragen dat diegene het juiste eten krijgt geserveerd.
Het weekmenu is bij ons op te vragen, zodat gekeken kan worden of er producten gebruikt worden die een allergische reactie oproepen. Voor de meest voorkomende allergieën zoals een lactose intolerantie, gluten intolerantie of een notenallergie hebben wij aangepaste menu’s beschikbaar.
Het kan zijn dat wij vragen om zelf voedingsalternatieven van huis mee te nemen, omdat het in sommige gevallen beter is als een eigen merk/product gebruikt wordt.

Diëten
Bij het boekingsproces kunt u eventuele diëten doorgeven. Wij houden met al onze maaltijden rekening met de diverse diëten die kinderen kunnen hebben. Vegetarische maaltijden, of maaltijden waarbij geen varkensvlees gegeten mag worden zijn geen probleem.

Snacks
Tijdens de week krijgen alle deelnemers verschillende snacks. Zo is er uiteraard popcorn bij de filmavond, frikandellen na het Donderdagavondspel, chips en dergelijke. Het meenemen van snacks van huis is dus in principe niet nodig.

Drinken
Wij zorgen ervoor dat er altijd voldoende drinken beschikbaar is. Zeker op warme dagen zorgt onze begeleiding ervoor dat iedereen voldoende te drinken krijgt. Water en limonade is ongelimiteerd aanwezig. Tijdens de maaltijden is er nog extra drinken beschikbaar zoals, melk, yoghurtdrink, sinaasappelsap, chocolademelk en thee. Verder is er op enkele dagen frisdrank aanwezig.

Top