fbpx

Gids – Voor het eerst op zomerkamp

Het zomerkamp van je leven beleef je bij Tweehek Jeugdvakanties!

Of je nu houdt van outdoor avontuur, creatieve vaardigheden, sport, gamen, techniek of gewoon lekker wil chillen.
Tweehek Jeugdvakanties heeft het zomerkamp voor jou!

Bekijk direct al onze zomerkampen

Je bent eruit! Komende zomer wil jij graag naar een zomerkamp! Een weekje ontspannen, gave activiteiten beleven en nieuwe vriend(inn)en leren kennen.
Een ontzettend goede en leuke beslissing, want een week deelnemen aan een zomerkamp is een fantastische ervaring.

Maar wat houdt een zomerkamp nu eigenlijk in?

Wat moet je eigenlijk allemaal in je koffer stoppen? Ben ik de enige die alleen naar het zomerkamp gaat? Wat gaan we allemaal doen? Wat eten we eigenlijk? Heel logische vragen! Want als je voor het eerst op zomerkamp gaat, dan is dat best wel een beetje spannend. Een week zonder je ouders, met allemaal onbekende mensen. Het kan in het begin wat eng lijken, maar na je week zomerkamp zul je er heel anders over denken.

Laten wij proberen om hier de meeste vragen van je te beantwoorden. En heb je na het lezen van onderstaande informatie nog steeds een vraag, neem dan gewoon contact met ons op. We beantwoorden graag alle vragen!

Leeftijdscategorie en groepssamenstelling

______

Ten eerste moet je het zomerkamp in de juiste leeftijdscategorie kiezen. Wij bieden 3 leeftijdscategorieën aan, namelijk 9 t/m 13 jaar, 13 t/m 16 jaar en 16 t/m 21 jaar. Ben je dus 13, of 16, dan kun je uit twee leeftijdscategorieën kiezen. Wij krijgen vaak de vraag voor welke leeftijdscategorie er dan gekozen moet worden. Dat is voor ons ook een lastige vraag om te beantwoorden, want de één trekt veel meer op met kinderen/jongeren in een lagere leeftijd en de ander juist weer in een hogere leeftijd.
Ben jij bijvoorbeeld 13 jaar en ga je voornamelijk om met oudere kinderen, dan kun je het beste de oudere leeftijdscategorie kiezen.

Wij hanteren een 3 maanden regeling. Dat wil zeggen dat wanneer je 12 jaar en 9 maanden oud bent, dat je dan ook kunt kiezen voor de leeftijdscategorie 13 t/m 16 jaar.

Op voorhand is het lastig in te schatten hoe de verdeling van de leeftijden en verhouding jongens/meisjes binnen de groep is. Maar over het algemeen zien wij hier vaak een hele mooie verdeling. Met uitzondering van de Computerkampen, Gamekampen en TechCamps. Hier is de verhouding jongens/meisjes toch wat meer jongens. Al merken we de afgelopen jaren dat er steeds meer meisjes aan deze zomerkampen deelnemen. Supertof!

Elk zomerkamp bestaat uit ca. 15 deelnemers en wordt begeleid door twee begeleiders. Deze twee begeleiders zijn er de hele week voor jou en gaan ervoor zorgen dat je een onvergetelijke ervaring beleeft op het zomerkamp.

Welk zomerkamp past het beste bij mij?

______

Je bent het liefst elke dag de hele dag buiten bezig, wil leren navigeren op de sterren en koken op een eigen gemaakt vuurtje. Dan kies je uiteraard voor ons outdoor Survivalkamp.
Ben je wel avontuurlijk aangelegd, maar wil je niet helemaal back to basics, dan kun je kiezen uit het Avonturenkamp. Hier onderneem je allerlei gave activiteiten zoals klimmen in een klimpark, suppen en kanoën, outdoor-lasergamen, ontsnappen uit een escape room….en ja nog zo ontzettend veel meer.

Voor de gamers onder ons hebben we natuurlijk onze Gamekampen. Bij het gamekamp ga je twee dagdelen achter de computer en/of console gamen. Je kunt hier kennis maken met alle nieuwste consoles en alle laatste nieuwe snufjes op gaming gebied, zoals bijvoorbeeld het gamen in 3D, met een virtual reality bril.
Vind je twee dagdelen gamen te veel, geen probleem!
Dan kies je namelijk voor ons Computerkamp. Bij het Computerkamp ga je namelijk één dagdeel achter de computer. Dit dagdeel bestaat voornamelijk uit gamen. Bij zowel het Game- als het Computerkamp worden workshops aangeboden, zodat je ook kennis kan opdoen over bijvoorbeeld het maken van een eigen game. De dagdelen die je niet achter de computer of console zit worden gevuld met allerlei gave activiteiten zoals outdoor-lasergamen, geocachen, boogschieten, kanoën etc.
Wil je juist meer weten van techniek en programmeren, dan ben je bij het TechCamp aan het juiste adres. Hier ga je aan de slag met allerlei technische projecten. Zo ga je bijvoorbeeld leren 3D printen, leer je de basics van programmeren en ga je leren hoe je de juiste verbindingen moet solderen op een moederbord.

En uiteraard hebben we ook nog het GirlsCamp. Een super gezellig en leuk zomerkamp voor alle meisjes van 9 t/m 13 jaar! Een week die in het teken staat van gezelligheid, creatief bezig en avontuurlijke activiteiten.

Meer informatie over bovenstaande zomerkampen vind je op de desbetreffende pagina’s.

Bekijk direct al onze zomerkampen

Voorbereiding op het zomerkamp

______

Oké, je hebt een zomerkamp uitgekozen die helemaal bij jou past. Het lange wachten tot het begin van het zomerkamp gaat beginnen. Spannend!
Bij de boeking van je zomerkamp heb je inloggegevens ontvangen, zodat je kunt inloggen op de persoonlijke pagina. Hier vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor aanvang van het zomerkamp. Want ja…..wat moet er eigenlijk allemaal in die koffer? Geen nood! Daar hebben wij een hele handige meeneemlijst voor gemaakt. Check! Die kun je trouwens HIER ook alvast vinden.
Zorg ervoor dat je wel alles meeneemt. Want ja….slapen zonder slaapzak of deken wordt lastig. Geen nood trouwens voor het geval je wel wat vergeet. Wij hebben op onze kamplocatie van alles op voorraad. Dus stress in de auto onderweg naar het zomerkamp over vergeten spullen is niet nodig! 😉

Elk zomerkamp begint op zaterdag om 17.00 uur. De aankomsttijden zijn voor alle leeftijdscategorieën tussen 15.00 en 17.00 uur.

Bij aankomst word je door onze begeleiders opgewacht en verwelkomd. Je krijgt dan van hun uiteraard een rondleiding over het terrein en door het gebouw, zodat je weet waar alles is.

Tijdens het zomerkamp wil je waarschijnlijk ook een keer wat lekkers kopen. Niet dat je niet genoeg lekkers krijgt, integendeel, je wordt juist even helemaal in de watten gelegd, maar goed… iedereen wil wel eens een keer wat extra snoep of frisdrank, toch? We adviseren dan ook om maximaal 20 euro aan zakgeld mee te nemen die je kunt gebruiken om een keer wat lekkers of wat leuks te kopen.

Tijdens het zomerkamp

______

Tijdens het zomerkamp ga je gewoon ontzettend veel plezier beleven! Want wij hebben het programma tot in de puntjes geregeld. En plezier ga je beleven, want ons activiteitenprogramma is zo uitgebreid en divers, dat je elke dag met een glimlach de dag afsluit.
Tijdens de week worden er foto’s gemaakt, die je ouders via www.mijntweehek.nl terug kunnen kijken.

Na afloop van het zomerkamp

______

Op de vertrek dag kun je tussen 10.00 uur en 11.00 uur worden opgehaald.
Hopen we dat je de meest te gekke zomer hebt beleeft met nieuwe vriendschappen als gevolg. Je bent in ieder geval weer een hele gave ervaring rijker. Het is niet voor niets dat ontzettend veel kinderen/jongeren jaar na jaar terugkomen om weer aan één van onze zomerkampen deel te nemen.

Voor antwoorden op nog meer vragen kun je kijken op de pagina met “veelgestelde vragen”.

.

Heb je nog meer vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen.

Top