fbpx

Het verhaal van Kirsten

Van zomerkamp deelnemer tot zomerkamp begeleider

Die spanning: Een spanning die door je hele lichaam heen vliegt, die er voor zorgt dat je niet meer stil kunt zitten en de spanning waarbij je blijft vragen: “Zijn we er nou al?

Mijn verhaal begint 11 jaar terug, in de zomer van 2010. Mijn allereerste keer in de zomer op vakantie zonder mijn ouders. De spanning gierde door mijn lijf omdat ik naar een plek ging die ik niet kende, met mensen die ik nog nooit had gezien en dat helemaal alleen. Met mijn ouders in de auto reden we naar Drenthe, die grote weg leek eindeloos tot we eindelijk afsloegen, twee rotondes overgingen en uiteindelijk na nog een bocht de verharde weg verlieten en het grindpad onder de wielen van de auto knisperde. Dit is het.. Mijn aller eerste keer op Tweehek.


Ik herinner mij dit moment nog heel goed, mijn eerste zomerkamp. Met mijn 12 jarige leeftijd kwam ik net van de basisschool af en zou ik na de zomer de stap maken naar de middelbare school. Na wat discussies met mijn ouders en gesprekken met mijn grote zus besloot ik dat ik in de zomer op zomerkamp wilde. Eentje met toffe activiteiten, waar ik nieuwe mensen kon leren kennen en als geruststelling van mijn ouders eentje waar mijn zus al was geweest. Op die manier ben ik bij Tweehek terecht gekomen. Toen ik met mijn ouders in de auto dat grindpad op reed, zorgde die extreme spanning voor wat twijfels. Waar ben ik toch aan begonnen? Wat als ik geen aansluiting vind bij de rest? Wat als ik het echt niet goed kan vinden met de begeleiders en wat als ik heimwee krijg? Ik weet nog dat ik dit zo ontzettend spannend vond. Gelukkig was het eerste contact snel gelegd en na die eerste week wist ik: Dit is mijn plek, hier kan ik mijzelf zijn.

Die ene week in 2010, die week van 11 jaar terug, heeft ervoor gezorgd dat ik jaar na jaar terug kom op Tweehek. Waar ik als deelnemer begon op jong avonturenkamp, ben ik doorgegaan naar oud avonturenkamp en toen ik die leeftijdscategorie ook had uitgespeeld ben ik door gegaan naar het jongeren avonturenkamp. In de tussentijd heb ik verschillende vriendschappen gesloten en vriendengroepen opgebouwd. Ik heb nog steeds contact met verschillende mensen uit die eerste week op Tweehek, sommige zijn zelfs begeleiders geworden net als ik!

Zoals hier boven al staat geschreven, ben ik na mijn jaren als deelnemer vijf jaar geleden begonnen als begeleider op Tweehek. Ik wilde mijn positieve ervaringen doorgeven aan de volgende generatie kinderen. Op Tweehek heb ik namelijk altijd veel gehad aan mijn zomerkamp begeleiders: Zij stonden voor mij klaar met de gekste avondspellen, gezellige activiteiten en de mooiste gesprekken. Ik kan met volledige overtuiging zeggen dat mijn wereld niet hetzelfde zou zijn zonder de mensen die ik heb leren kennen op Tweehek en deze passie deel ik graag met anderen. Mijn week als zomerkamp begeleider kan ik goed afsluiten als ik mijn deelnemers een zorgeloze week vol met plezier heb bezorgd.

Komende zomer ben ik daarom ook zeker weer te vinden op Tweehek, sterker nog de voorbereidingen voor de zomerkampen zijn al in volle gang en er zijn al verschillende vergaderingen online gevoerd om komende zomer weer toffe weken neer te zetten, zien wij jou ook komende zomer? Ik zal deze zomer te vinden zijn in week 2, als begeleider van een van de avonturenkampen en dit mag ik samen doen met een van mijn beste vrienden! Maar wie dat is, is voor nu nog verassing…

Hopelijk zie ik jou komende zomer!

-Kirsten

Top