fbpx

Begeleider van een zomerkamp worden

Wees het verschil en maak een impact!

Elk jaar zoeken wij weer nieuwe enthousiaste mensen voor het begeleiden van onze zomerkampen.
Elke zomer komen meer dan honderd begeleiders naar Tweehek Jeugdvakanties om een zomerkamp te begeleiden. Begeleiders hebben de unieke mogelijkheid om hun talenten door te geven aan de kinderen die deelnemen aan één van onze zomerkampen.
Bij Tweehek Jeugdvakanties realiseren wij ons dat onze gemotiveerde begeleiders de meest cruciale rol spelen in het creëren van een onvergetelijke ervaring voor al onze zomerkamp deelnemers.

Wij bieden verschillende mogelijkheden voor begeleiders zoals het begeleiden van de zomerkampen of het meewerken in het keukenteam. Ongeacht de taken van de begeleider moet elke begeleider een positieve en enthousiaste instelling hebben.

De verantwoordelijkheid van iedere begeleider is om een positief voorbeeld te zijn voor alle kinderen. Begeleiders geven leiding aan een zomerkamp van circa 15 kinderen. Doorgaans zijn er 2 begeleiders toegewezen aan elke groep van ca. 15 deelnemers.

Als begeleider ben je aan het werk in een leuke, kinderen georiënteerde omgeving naast andere getalenteerde en gepassioneerde mensen. De uren zijn lang en het werk is uitdagend, maar het is zeker de moeite waard!

Enkele redenen om een zomerkamp te begeleiden bij Tweehek Jeugdvakanties:

1. Geen vakantiebaan, maar een thuis
Mensen die hier ‘werken’, komen niet voor het geld. Het gaat namelijk om de kinderen. Bij hen zijn terwijl ze spelen, lachen, leren en groeien. Je werkt nauw samen met een groot team van andere begeleiders. Deze begeleiders worden snel je tweede thuis. Het zijn allemaal mensen met dezelfde passie, namelijk het zorgen dat kinderen plezier beleven.

2. Geïnteresseerd in je persoonlijke en professionele groei
Vaardigheidsverbetering is een belangrijk aspect bij het begeleiden van een zomerkamp. Je leert vaardigheden als het organiseren, anderen motiveren, problemen oplossen, leiderschap, emotionele intelligentie, prioriteiten stellen, besluitvorming, risicobeheer, werken met groepen, projectmanagement, eerste hulp, teambuilding, verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen, ontwikkeling van het kind en integratie van vaardigheden. Je doet daarnaast kennis op van meer spellen en activiteiten dan je dacht dat ze bestonden. We kunnen je ook bijna elk van bovenstaande leren, zodat je het daarna de kinderen kunt leren.

3. Vrienden die je een leven lang behoudt
Snelle en diepe vriendschappen ontstaan door samen te werken met je mede begeleiders. Mensen houden vaak jarenlang contact. Ook hebben meer dan enkelen hun levenspartner gevonden bij Tweehek Jeugdvakanties.

4. Verbinding met kinderen
Door zo nauw met kinderen samen te werken, is het onvermijdelijk dat je een band met de kinderen krijgt. Je speelt ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen. Je helpt bij het bevorderen van zelfvertrouwen, onafhankelijkheid, levenslange recreatieve vaardigheden, het nemen van veilige risico’s, een gezonde levensstijl, zorgzaamheid, eerlijkheid, respect, verantwoordelijkheid, milieubewustzijn en plezier!

5. Herinneringen
Je fotoalbum staat vol met foto’s die je de rest van je leven zult koesteren. Je maakt ook herinneringen voor anderen.

6. Plezier!
De tijd van je leven. Zo wordt het door veel begeleiders omschreven. Een week waar je ontzettend veel plezier beleeft en doorgeeft aan de kinderen. Want zeg nu zelf, de geluk van een kind zorgt bij jou toch ook voor een glimlach op je gezicht?

7. Creativiteit
Je zult merken dat het begeleiden van een zomerkamp zowel een uitlaatklep als een uitdaging voor je creativiteit biedt. Zien dat je mede begeleiders gek en innovatief zijn geeft energie om ook aan je eigen creativiteit te werken.

Ben jij ook een enthousiast persoon en wil je kinderen graag de leukste week van het jaar laten beleven? Wordt dan begeleider bij Tweehek Jeugdvakanties! Vul het contactformulier van deze website in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Schrijf je hier in als begeleider!

Top